Blog

Bio sau Ecologic?

În ultimii ani, preocupările publicului cu privire la mediu și sănătate au crescut și, ca urmare, a crescut cererea pentru produse cultivate ecologic. Există multe etichete noi, cum ar fi „natural”, „ecologic”, „bio” etc. Cantitatea de informații false și speculațiile pe această temă au crescut, de asemenea. În acest articol, dorim să risipim câteva mituri și să înțelegem care este diferența dintre produsele „bio” și „ecologice” pentru a vă ajuta să alegeți cel mai potrivit și sănătos produs pentru bucătăria dvs.

Ce este un produs ecologic?

Un produs ecologic este un produs care este cultivat fără utilizarea de substanțe chimice, îngrășăminte, pesticide, hormoni de creștere, OMG-uri etc. Mai mult decât atât, cu câțiva ani înainte de începerea cultivării produselor ecologice, terenul pe care vor fi crescute trebuie să fie complet curățat de substanțele chimice utilizate anterior pentru a preveni contactul cu plantele noi.

Dacă fermierul îndeplinește toate aceste condiții, atunci poate primi un certificat oficial de producție ecologică de la un organism autorizat.

Mulți seniori vă vor spune că toate alimentele erau ecologice, deoarece nu erau utilizate atât de multe substanțe chimice. De fapt, îngrășămintele chimice și pesticidele sunt folosite de ani de zile nu numai de marii producători, ci și de fermierii care cresc pentru propriile nevoi.

Produsele ecologice sunt considerate cele mai naturale și sănătoase. Valoarea nutrițională bogată a fructelor și legumelor ecologice este principalul motiv al cererii acestora atât pe piața internă, cât și pe cea internațională.

Ce este un produs bio?

Conform regulamentului european, un produs biologic este același produs ecologic și nu diferă unul de celălalt. Adevărul este că diferența este doar în percepția noastră personală. Unele sondaje au arătat că mai mulți oameni au încredere în markerul „bio” decât „eco”.

De asemenea, utilizarea acestor termeni variază în întreaga lume. În Europa și țările înconjurătoare, termenul bio este mai popular, în timp ce în țările vorbitoare de limbă engleză (SUA, Marea Britanie, Australia) veți întâlni mai des termenul „ecologic”.

În concluzie, vrem să spunem că produsele „ecologice” și „bio” nu diferă și că puteți avea încredere în producătorii certificați – produsul lor va deveni cu siguranță o parte utilă și importantă a dietei sănătoase, precum și va avea grijă de mediu.