Un produs ecologic poate avea mai multe sinonime, cum ar fi: eco, bio sau natural. El poate fi însă considerat ecologic doar atunci când a fost certificat de către un organism de certificare acreditat de guvernul țării în care activează. Un certificat ecologic poate fi obținut doar de un operator care a respectat cu rigoare toate principiile agriculturii ecologice, toate standardele și documentele normative reglementate de organele abilitate. Scopul principal al activităţii organismelor de certificare este de a furniza garanţie că produsele certificate de acesta sunt în conformitate cu standardele/documentele normative în vigoare privind agricultura ecologică, iar procesul de certificare se efectuează în mod independent, nediscriminatoriu, transparent şi credibil pentru consumator.
Totuși, cumpărătorii nu trebuie să caute pe ambalaje cuvinte de genul „Bio”, „Eco” sau „Natural” atunci când vor să știe dacă este vorba despre un produs ecologic într-adevăr. Pe ambalajul sau eticheta oricărui produs ecologic autentic trebuie să fie aplicată marca națională „Agricultura ecologică – Republica Moldova”, precum și sigla de mai sus, din stânga, cu același conținut. La fel, este aplicat și un logou cu denumirea organismului de inspecție și certificare, precum și un cod. Acest cod este atribuit organismului de inspecție și certificare, adică fiecărei companii care verifică fermierii din sistemul ecologic și care le oferă certificate corespunzătoare, iar organismul de certificare, la rândul său, trebuie să fie acreditat. Produsele ecologice fabricate în Uniunea Europeană sunt marcate cu sigla „EU Organic Logo” (ca în imaginea de mai sus, din dreapta).