Produsele ecologice sunt produse prin practici agricole care folosesc doar substanțe naturale. Aceasta înseamnă evitarea tuturor substanțelor chimice artificiale, hormonilor, antibioticelor și OMG-urilor.

Culturile cultivate organic tind să folosească îngrășăminte naturale, cum ar fi gunoi de grajd, pentru a îmbunătăți creșterea plantelor. Animalelor crescute organic nu li se administrează antibiotice sau hormoni.

Agricultura ecologică tinde să îmbunătățească calitatea solului și conservarea apelor subterane. De asemenea, reduce poluarea și este mai bună pentru mediu.

Condiția de bază pentru ca un produs să se poată numi eco/bio sau organic este prezența certificatului eco, eliberat de un organism de certificare național sau internațional acreditat. Chiar dacă unii producători afirmă că nu utilizează substanțe chimice artificiale, hormoni, antibiotice, organisme modificate genetic (OMG), aceștia pot indica în descrierea produsului că este “natural”, însă, fără certificarea eco, este ilegal să utilizeze termenii de „eco”, „bio” sau „organic”.

Atunci când procurați produse care pretind a fi bio, asigurați-vă că pe etichetă este aplicată sigla „Agricultura Ecologică – Republica Moldova”, în cazul produselor autohtone, iar pe eticheta produsele importate din UE – logo-ul European pentru Agricultura Ecologică, la fel este aplicată si sigla cu denumirea organismului de inspecție și certificare.