Migdalele sunt o nucă de copac populară, bine cunoscută și incredibil de versatilă, care este un snack excelent sau un ingredient într-un fel de mâncare mai complex.
Probabil ar trebui să începem cu faptul foarte important că migdalele nu sunt de fapt nuci. Este de fapt sămânța fructului migdalului. La fel ca cireșul, piersica și pruna, acest fruct este un fruct de piatră care are un fruct cărnos la exterior și o groapă la interior.
Evident, cererea de migdale a crescut semnificativ în ultimii 30 de ani, dar de ce s-a întâmplat acest lucru? Răspunsul constă în beneficiile pentru sănătate ale nucii în sine și ale produselor pentru care este folosită în prezent. Să ne scufundăm puțin mai adânc.
7 beneficii ale migdalelor pentru sănătate
Migdalele au toate beneficiile pentru sănătate pe care le-ați aștepta de la majoritatea nucilor, inclusiv vitaminele și nutrienții de care aveți nevoie pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Să aruncăm o privire la modul în care vă ajutați corpul atunci când mâncați migdale:
1. Migdalele sunt bogate în nutrienți.
O porție de migdale conține o doză sănătoasă de grăsimi mononesaturate, fibre, proteine, vitamina E, mangan și magneziu.
- Vitamina E
Vitamina E contribuie la funcționarea organelor, vederea, reproducerea și sănătatea sângelui și a pielii. Vitamina E este, de asemenea, un antioxidant puternic care protejează organismul de radicalii liberi care joacă un rol în bolile de inimă și cancerul.
- Magneziu
Deficitul de magneziu este legat de depresie, oboseală, hipertensiune arterială și boli de inimă și poate fi complet evitat – doar o singură porție de migdale oferă 20% din valoarea zilnică a omului.
- Mangan
Manganul este necesar organismului pentru formarea oaselor, a țesutului conjunctiv, pentru producerea hormonilor și factori de coagulare a sângelui. Fără mangan în dietele lor, oamenii pot suferi de infertilitate, reducerea creșterii osoase și convulsii.
2. Sunt o sursă convenabilă de antioxidanți. Antioxidanții sunt o parte importantă a dietei, deoarece ne protejează corpul de stresul oxidativ, care provoacă leziuni celulare care pot duce la îmbătrânire, inflamație și boli precum cancerul.
3. Pot fi utilizate pentru controlul diabetului, deoarece poate regla nivelul glicemiei și al colesterolului. Sunt sărace în carbohidrați, dar bogate în grăsimi, proteine și fibre sănătoase, ceea ce le face o alegere ideală pentru cei cu diabet. 4. Tindem să evităm alimentele bogate în grăsimi, dar nu toate grăsimile sunt la fel. În timp ce grăsimile saturate din surse animale pot bloca arterele și pot duce la boli de inimă, grăsimile nesaturate din surse vegetale pot ajuta la scăderea colesterolului și la menținerea sănătății inimii.
5. Migdalele sunt bogate în fibre. Fibrele sunt, fără îndoială, unul dintre substanțele nutritive cele mai neapreciate pentru îmbunătățirea digestiei, reducerea riscului de diabet, boli de inimă și cancer.
6. Utilizarea uleiului de migdale este recunoscută pentru eficacitatea sa în tratarea problemelor pielii precum cercurile întunecate, ridurile, punctele negre, pielea uscată sau acneea. Uleiul este un ingredient esențial în multe uleiuri de masaj, deoarece face pielea catifelată și moale.
7. Migdalele conțin fenilanină și riboflavină, care îmbunătățesc semnificativ funcția neurologică prin creșterea concentrației creierului.
Migdale: contraindicații
Dacă se depășește doza, migdalele, pe lângă beneficii, vor aduce și daune. El este capabil să provoace excesul de greutate, să provoace amețeli, leșin, ritm cardiac crescut.
Conținutul caloric al nucilor este destul de ridicat (aproximativ 600 kilocalorii). Prin urmare, nu trebuie să vă lăsați prea departe cu produsul. Doza zilnică pentru bărbați trebuie să fie de până la 50 de grame (10 sâmburi), iar pentru femei și copii – 20-30 de grame (5-7 nuci).
Cum se păstrează migdalele acasă?
Migdalele pot fi depozitate în coajă, fără coajă, la temperatura camerei, în frigider sau chiar în congelator, depinde de durata păstrării. De regulă, nucile sunt depozitate în coajă puțin mai mult. Indiferent de metoda de depozitare pe care o alegeți, asigurați-vă că ambalați migdalele într-un recipient etanș și păstrați-le departe de mirosurile puternice, deoarece migdalele absorb mirosurile dure foarte ușor.
Lapte de migdale de casă
Este posibil să fi încercat deja laptele de migdale cumpărat din magazin, dar știați că îl puteți prepara cu ușurință în bucătăria de acasă, fără aditivi inutili? De asemenea, vă va ajuta să economisiți bani. Iată un exemplu de rețetă simplă pentru laptele de migdale de casă.
Lăsați migdalele să se înmoaie în 500 ml de apă peste noapte; ar trebui să fie complet acoperit cu apă. Lăsați-le să acționeze 24 de ore dacă aveți posibilitatea, va fi mult mai bine. Scoateți migdalele din apă și lăsați-le într-un blender cu 350 ml de apă proaspătă. Adăugați îndulcitor – sirop de arțar sau miere. Puteți adăuga, de asemenea, niște scorțișoară, coajă de lămâie rasă fină și nucșoară rasă. Se amestecă totul într-un blender la viteză mare timp de aproximativ 3 minute. Mai târziu, puteți opri blenderul și adăuga încă 450 ml de apă. Acum este momentul să verificați dacă laptele este suficient de dulce, dacă nu – adăugați puțină miere. Se amestecă din nou totul timp de un minut la viteză maximă.
Mai târziu, veți avea nevoie de o strecurătoare și câteva benzi de tifon. Întregul amestec trebuie trecut prin această pânză și așteptați până se micșorează bine. Acest lichid este un lapte de migdale gustos și stabil.
Acest lapte poate fi utilizat într-o varietate de rețete, cum ar fi budinca de chia, terci de lapte, fulgi de ovăz, sau poate fi îmbuteliat și păstrat la frigider pentru câteva zile. Pulpa rămasă poate fi consumată deoarece este delicioasă.