Un produs ecologic poate avea mai multe sinonime, cum ar fi: eco, bio  sau natural însă, un produs  poate fi considerat ecologic doar atunci cand a fost certificat de către un organism de certificare acreditat de guvernul țării în care activează. Un certificat ecologic poate fi obținut doar de un operator care a respectat cu rigoare toate principiile agriculturii ecologice, toate standardele și documentele normative reglementate de organele abilitate. Scopul principal al activităţii organismelor de certificare este de a furniza garanţie că produsele certificate de acesta sunt în conformitate cu standardele/documentele normative în vigoare privind agricultura ecologică, iar procesul de certificare se efectuează în mod independent, nediscriminatoriu, transparent şi credibil pentru consumator. 

Agricultura ecologică – Republica Moldova

Totuși cumpărătorii nu trebuie să caute pe ambalaje cuvinte de genul „Bio”, „Eco” sau „Natural”, dacă vor un produs într-adevăr ecologic. Produsele ecologice, fabricate în Uniunea Europeană, sunt marcate pe ambalaj cu sigla EU Organic Logo iar orice produs ecologic autentic mai trebuie să aibă pe ambalaj si marca națională „Agricultura ecologică – Republica Moldova”, la fel este aplicată si sigla cu denumirea organismului de inspecție și certificare, precum și un cod. Acest cod este atribuit organismului de inspecție și certificare, adică fiecărei companii care verifică fermierii din sistemul ecologic și care le oferă certificate corespunzătoare, iar organismul de certificare, la rândul său, trebuie să fie acreditat.